A társadalmi-gazdasági folyamatok alakulásáról készített teljes összefoglalót IDE kattintva töltheti le.

Az építőipari vállalkozások új szerződéseinek volumene áprilisban 37,5%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól; ezen belül az épületek építésére irányulóké 33%-kal, az egyéb építmények létrehozását célzóké 42,3%-kal csökkent. Az ágazat teljes szerződésállománya a harmadik hónap végén 27,5%-kal kisebb volt az egy évvel korábbinál; ezen belül az épületek építésére irányulóké 4,3%-kal, az egyéb építményeket célzóké 41,2%-kal elmaradt az egy évvel korábbitól.
*
Az év első öt hónapjában 34 600 gyermek született, – a rendkívül alacsony bázishoz képest – 2,2%-kal több, mint a múlt év azonos időszakában. A születési arányszám 8,7‰ volt, 0,2 ezrelékponttal magasabb az egy évvel korábbinál. Évkezdettől 12 500 házasságot kötöttek, számottevően, 32,7%-kal kevesebbet, mint egy évvel azelőtt. A házasságkötési arányszám 3,8‰ volt, 1,8 ezrelékponttal maradt el az egy évvel korábbitól.

*
A Belügyminisztérium adatközlése szerint az év első öt hónapjában 68 400 bűncselekményt regisztráltak, jelentősen, 16,7%-kal többet, mint a múlt év azonos időszakában. Évkezdettől 65 800 elkövetést regisztrált a bűnügyi statisztika, számottevően, 24,8%-kal többet, mint egy évvel korábban.

A társadalmi-gazdasági folyamatok alakulásáról készített teljes összefoglalót IDE kattintva töltheti le.

A bejegyzés trackback címe:

https://helyzetkep.blog.hu/api/trackback/id/tr6118158660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása